'Het is niet altijd leuk', Dierenambulance zoekt dierenvrienden die het hoofd koel kunnen houden

16 juni 2016 om 20:08
nl
Dierenambulance Maasland kampt met een nijpend tekort aan vrijwilligers. Zeker in de nachtelijke uren en in de weekenden zitten er gaten in de roosters. En dat terwijl het voorjaar traditioneel een drukke tijd is voor de Dierenambulance. Vooral over jonge katjes en vogeltjes komen nu heel veel meldingen binnen.
Profielfoto van Oerlemans Marjanka
Geschreven door
Oerlemans Marjanka

"Mensen zijn in deze periode van het jaar ook meer en langer buiten. Er zijj niet alleen meer jonge diertjes, maar mensen zien ze nu ook sneller en vaker." Saskia Thijssen van de Dierenbescherming, waar de ambulances onderdeel van zijn, luidt de noodklok. "We hopen heel hard dat er Ossenaren zin die één of twee dagdelen per week over hebben.'
Niet alle dieren geholpenPer dag krijgt de Dierenambulance Maasland zo'n twintig meldingen binnen uit haar werkgebied, de gemeenten Oss en Landerd. "Maar met het huidige aantal vrijwilligers kunnen we niet alle dieren in nood helpen." Het probleem wordt nog groter wanneer veel van de vrijwilligers straks op vakantie gaan.
Thijssen stelt dat nieuwe aanwas noodzakelijk is om de Dierenambulance in de toekomst te laten rijden in Oss en Landerd. Dus wordt naarstig gezocht naar nieuwe enthousiastelingen. "Het liefst met een rijbewijs. Maar vooral moeten het dierenvrienden zijn die het hoofd koel kunnen houden. Sommige dingen die je tijdens het rijden met de Dierenambulance tegenkomt, zijn gewoon echt niet leuk om te zien."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.