Homokroegen staan stil bij Orlando: 'Haat zal nooit overwinnen'

16 juni 2016 om 19:22
nl
In homocafés in Tilburg en Den Bosch worden dit weekend een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers van het bloedbad in Orlando. De eigenaar van de Tilburgse gaykroeg Lollipop roept bezoekers via Facebook op ‘in het wit te komen’ voor de 49 mensen die werden doodgeschoten in de homoclub in de Amerikaanse stad.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Om één uur ’s nachts gaat een minuut lang het licht uit in de Lollipop. Daarna wordt ‘Will You Be There’ van Michael Jackson opgedragen aan de slachtoffers.
“Het is nog steeds onbeschrijfelijk wat er is gebeurd”, schrijft de eigenaar op Facebook. “We hopen dat jullie er allemaal bij zijn om te laten zien dat haat nooit zal overwinnen.”
In Eindhoven kiezen gaybars Pallaz en Genestho juist voor luidruchtigheid. "Wij hopen een vergunning te krijgen voor optredens op straat, hier aan de Stratumsedijk. Wij kiezen er juist voor om zichtbaar te zijn", zegt Hub Sparidaan van Pallaz.
'Ik kan het niet bevatten'Ook de Bossche kroeg Kabberdoes roept bezoekers op om volledig in het wit, ‘de kleur van de vrede’, te komen. “Ik kan het gewoon niet bevatten dat er zoveel slachtoffers zijn die zijn overleden tijdens een avondje stappen”, schrijft kroegbaas Jelmer Mulders. “Wat voor deze mensen een fijne en leuke avond moest worden, is veranderd in een nachtmerrie.”
Meer Nederlandse steden herdenken deze week de schietpartij in Orlando. Amsterdam, Den Haag en Rotterdam hebben het bloedbad in de afgelopen dagen al herdacht. De komende dagen volgen naast Tilburg en Den Bosch ook Zwolle, Groningen en Maastricht.
COC Tilburg komt op Roze Maandag met een eerbetoon voor de slachtoffers.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.