Leerlingen na anti-joodse leuzen op 'schoolreisje' naar Kamp Vught

16 juni 2016 om 18:28
nl
De leerlingen van het Elde College in Schijndel die tijdens hun eindexamengala anitisemitische leuzen riepen, gaan volgende week naar Nationaal Monument Kamp Vught. Met dit bezoek hoopt de school te bereiken dat de leerlingen de lading van hun woorden inzien.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Dit laat Toos Michon, sectordirecteur vwo/havo van de school weten. Het gaat volgens de directeur om een tiental leerlingen. Ook de ouders van de leerlingen zijn volgens haar uitgenodigd mee te gaan naar Nationaal Monument Kamp Vught.
Voor de groep is een speciaal programma samengesteld waarin bewustwording centraal staat.
Onderzoek loopt nogOf de leerlingen ook strafrechtelijk vervolgd worden, is nog niet duidelijk. Dit onderzoek loopt volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie nog.
De leerlingen zongen twee weken geleden tijdens een optocht voor hun eindexamengala 'Samen verbranden we joden, want joden verbranden het best'. De lokale omroep TVSchijndel deelde op zijn website een opname van de spreekkoren.
Excuses voor gedragDe leerlingen boden eerder al hun excuses aan voor hun gedrag. De school neemt verder geen maatregelen tegen de leerlingen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.