Video

107 kaarsjes voor Mien Goossens: 'Het geheim? Niet trouwen!'

16 juni 2016 om 22:20 • Aangepast 21 november 2020 om 09:34
nl
Brabants oudste vrouw geeft op haar verjaardag donderdag een tip aan iedereen die net zo oud wil worden als zij is. 'Niet trouwen!' is volgens Mien Goossens in Berlicum een voorwaarde om een hoge leeftijd te bereiken. Donderdag vierde de Berlicumse haar 107e verjaardag.
Profielfoto van Vossen Tonnie
Geschreven door
Vossen Tonnie

Er kwam donderdag een brief van Koning Willem-Alexander en een flinke bos bloemen van de Commissaris van de Koning in Noord-Brabant, Wim van de Donk. Maar vooral was er op haar verjaardag heel veel bezoek.
De huiskamer die Mien Goossens in verzorgingshuis Vivent Berlerode deelt met een aantal andere bewoners was er behoorlijk mee gevuld. "Ze is altijd opgeruimd en nog steeds heel erg gezond," zegt familielid Truus. "Ze gebruikt zelfs helemaal geen medicijnen."

Wachten op privacy instellingen...

"Een kusje? Van een jongeman?'Maar omdat ze sinds een aantal jaren dementerend is, woont Brabants oudste niet langer meer zelfstandig. Zonder man, want het geheim van oud worden is nooit trouwen is haar stellige overtuiging. Ook de vraag of ze wel eens een vriendje heeft gehad krijgt een ontkennend antwoord. Maar heeft ze dan ook nooit gekust, wil de verslaggever weten? "Een kusje? Van een jongeman? 't Is grote schaand!".
En mocht dat klinken als de uitspraak van een brave kwezel dan weet Mien het razendsnel te ontkrachten door een oud kinderliedje van een eigen variant te voorzien. 'Toen onze mop een mopje was' eindigt in die versie met de onvergetelijke zin: 'En schijt nog bovendien'.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.