Bosch Parade: 16 drijvende Jeroen Bosch-kunstwerken trekken door Den Bosch

17 juni 2016 om 00:01
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
1/2 Bosch Parade 2016 (hele uitzending)
Het was weer een prachtig schouwspel. Zestien kunstwerken dreven donderdagavond over de Dommel in Den Bosch, allemaal geïnspireerd op de werken en het leven van schilder Jeroen Bosch. Even was het onzeker of de parade wel door kon gaan vanwege het voorspelde onweer. Maar het weer viel gelukkig mee.
Profielfoto van Marjanka Oerlemans
Geschreven door
Marjanka Oerlemans

Onweer boven Den Bosch zou de parade van drijvende kunstwerken over de Dommel onmogelijk maken, want dat zou onveilig zijn voor de zwemmers. Rond halfzeven kon de organisatie opgelucht ademhalen: "De buien trekken hier voorbij."
Grotere afstandWel is de afstand tussen de drijvende kunstwerken groter dan tijdens voorgaande zes edities. Het water stroomt sneller door de vele regenval van de afgelopen tijd. De organisatie wil het publiek zo voldoende kans geven alles goed te bekijken.[tweet:body:https://twitter.com/FaanenFM/status/743519457734197248]
De Bosch Parade was donderdagavond live te volgen via Omroep Brabant. Vanaf donderdagnacht is de hele uitzending terug te kijken via onze website.
Zaterdag en zondag nog een keerTijdens het schouwspel drijven zestien kunstwerken voorbij. Eén kunstwerk staat op een vaste plek in het water. Bedoeling was dat er nog een achttiende vaartuig mee zou doen, maar dat heeft teveel last van de sterke stroming.
Heb je de Bosch Parade donderdagavond gemist? Zaterdag en zondag staat de vaartocht voor kunstwerken ook gepland.  [Tweet:body:https://twitter.com/BoschParade/status/743536097146314753]

Wachten op privacy instellingen...