Seksfilmpje Chantal waarschijnlijk geüpload op Florijn College Breda

16 juni 2016 om 21:44
nl
De seksvideo van Chantal (22) uit Werkendam is vermoedelijk vanaf een computer op het Florijn College in Breda op Facebook gezet. IT-Workz-directeur Jan Broeken zegt daar rekening mee te houden. “In het belang van het onderzoek kan ik er verder niets over kwijt. We zijn er volop mee bezig”, is het enige wat Broeken erover kwijt wil.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Chantal spande vorig jaar een rechtszaak aan tegen Facebook in een poging te achterhalen wie een seksfilmpje van haar eind januari vorig jaar op de website had geplaatst.
Unieke overwinningDe Werkendamse boekte een unieke overwinning: het miljoenenbedrijf moest binnen twee weken alle gebruikersgegevens verstrekken van de uploader.
Na een hoop getrouwtrek tussen beide partijen gingen uiteindelijk twee internetspecialisten met de zaak aan de slag. Ze ontdekten cruciale informatie: een IP-adres dat door de uploader is gebruikt. Het adres blijkt in gebruik bij IT-Workz, een bedrijf dat ICT-diensten verleent aan scholen van ROC West-Brabant.
ZIE OOK: Specialisten onderzoeken op ROC West-Brabant wie seksfilmpje Chantal op Facebook heeft gezet
'Onderste steen boven'In totaal maken zo’n twintig scholen deel uit van de onderwijsinstelling. Het onderzoek richtte zich echter al snel op twee scholen: het Florijn College in Breda en het Markiezaat College in Bergen op Zoom. Omdat vermoedelijk een bekende van Chantal achter de wraakporno zit en niemand in haar kennissenkring op het Markiezaat heeft gezeten, gaat nu alle aandacht uit naar de school in Breda.
“We doen er alles aan om de onderste steen boven te krijgen, zegt woordvoerder Ed Ottevanger namens ROC West-Brabant, de onderwijsinstelling waaronder het Florijn College behoort. “We vinden het buitengewoon vervelend wat Chantal is overkomen en willen de verantwoordelijke hiervoor opsporen. We geven de onderzoekers en rechercheurs dus de alle tijd en ruimte om technisch onderzoek in onze systemen te verrichten.”'
ZIE OOK: Facebook-seksvideo Chantal (22) waarschijnlijk geüpload vanaf middelbare school in West-Brabant
'Net sluit zich rond dader'In de hoop de dader sneller te vinden heeft IT-Workz het gerenommeerde Fox-IT op de zaak gezet. Fox-IT heeft zijn sporen verdiend met grote onderzoeken naar spraakmakende computerinbraken bij internationale banken en diverse miljoenenbedrijven, zoals KPN.
“Het net sluit zich rond de dader”, meldde Chantals advocaat Thomas van Vugt eerder. Ook misdaadverslaggever Peter R. de Vries, die aandacht aan de zaak besteedde in zijn programma Internetpesters Aangepakt, heeft goede hoop dat de dader gepakt wordt. “We zijn in een nieuwe koers terechtgekomen."
ZIE OOK: Peter R. de Vries vindt dat politie faalt in seksvideozaak Chantal (21) uit Werkendam
Ex maakte seksfilmpjeHet bewuste seksfilmpje werd in januari 2015 op Facebook geplaatst. In de één minuut durende seksvideo is te zien hoe de vrouw haar ex-vriendje met de mond bevredigt. Het is gemaakt door Robin, de ex van de jonge vrouw, maar hij ontkent dat hij het op Facebook heeft gezet onder een vals account.
Dat account leidde vorige maand naar het IP-adres dat de dader mogelijk heeft gebruikt. Iedere computer die verbinding maakt met internet krijgt een IP-adres, waarmee de gebruiker te herkennen is.[YouTube:https://youtu.be/FKcxYRbsSEw]
RTL-programma Internetpesters Aangepakt besteedde vorige week aandacht aan de seksvideozaak. Bekijk deze hier terug.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.