Onbegrip op drukke informatieavond over opvang 300 asielzoekers in Deurne

17 juni 2016 om 00:26 • Aangepast 21 november 2020 om 09:34
nl
Veel inwoners van Deurne voelen zich miskend. Pas op het allerlaatste moment kregen ze te horen dat er driehonderd asielzoekers komen in het voormalige hotel Willibrordhaeghe. Donderdagavond was er een druk bezochte informatieavond.
Profielfoto van Rogier van Son
Geschreven door

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA), de politie en burgemeester Hilko Mak beantwoordden vragen van buurtbewoners.

Wachten op privacy instellingen...

LEES OOK: Deurne krijgt azc voor 300 asielzoekers
Omwonenden niet blijDe avond verliep rustig, maar het is duidelijk dat veel onwonenden niet blij zijn met de manier van communiceren van de gemeente. Inwoners van Deurne kregen pas iets te horen toen het besluit eigenlijk al genomen was.
"We hebben geleerd van ander plaatsen zoals Heesch en Steenbergen", verklaarde burgemeester Mak. "We wilden een besluit van en voor Deurne, zonder druk van buitenaf."
Bang voor overlastJohan Laurensse woont 500 meter van het toekomstig AZC. "Ik ben bang voor een hoop overlast. Dat ze dingen gaan doen die niet in de haak zijn." Dat het besluit al is genomen noemt hij 'klote'. "We worden niet gehoord en we worden niet serieus genomen als burgers. Ik heb het wel gehad met deze gemeenteraad."

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.