Video

Schaapskudde op natuurgebied de Kampina gaat met de tijd mee: volg ze via Facebook

17 juni 2016 om 10:02
nl
In natuurgebied de Kampina tussen Oisterwijk en Boxtel zijn ruim 150 nieuwe blatende bewoners gearriveerd: een schaapskudde. De dieren zullen de heide gaan onderhouden, die wordt bedreigd door toenemende vergrassing. De ervaringen van schaapsherder Boris en zijn kudde zijn via Facebook te volgen.
Profielfoto van Kamp Karin
Geschreven door
Kamp Karin

Volgens boswachter Luc Roosen van Natuurmonumenten zijn de schapen zeer welkom. "Ze grazen in het zomerseizoen het pijpenstrootje en jonge boompjes weg. Hierdoor moet de heide meer kans krijgen." De schapen grazen vooral op het centrale heidegebied van de Kampina.
Schaapsherder Boris trekt doordeweeks samen met zijn schapen en twee honden over de heide. In het weekend graast de kudde op een locatie die is afgezet met netten. Boris zal zijn belevenissen delen op de Facebookpagina Schaapskudde de Kampina. "Zo kan iedereen zien waar we mee bezig zijn."
'Bezoekers welkom'Ook op de heide zelf zijn bezoekers welkom, aldus de herder. "Maar zorg er wel voor dat je hond is aangelijnd, want hier schrikken de schapen van."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.