Zeljko Petrovic aan de slag als trainer van ADO Den Haag

17 juni 2016 om 18:50
nl
Zeljko Petrovic is de nieuwe trainer van ADO Den Haag. Hij tekende vrijdag een contract bij de club uit de residentie.
Profielfoto van van Erp Joost
Geschreven door
van Erp Joost

Petrovic, die in Rosmalen woont, is een goede bekende van Dick Advocaat. Advocaat werd eerder vandaag als technisch adviseur aangesteld in Den Haag. 'Petro' en Advocaat werkten onder meer samen bij Sunderland en het nationale team van Servië.
'Strijd en passie'Petrovic kwam als speler uit voor onder meer RKC Waalwijk, PSV en FC Den Bosch. Als trainer stond hij als eindverantwoordelijke voor de groep bij RKC. De laatste jaren is hij vooral als assistent-trainer actief geweest.    "Ik ben erg blij dat ik aankomend seizoen bij ADO Den Haag als hoofdtrainer actief mag zijn", reageert de Montenegrijn, die maandag gepresenteerd wordt in Den Haag. "Dit is een fantastische club die goed bij mij past. Het publiek verwacht strijd en passie op het veld. Iedere wedstrijd met het mes tussen de tanden. Dat zijn waarden die goed bij mij passen. Ik heb al veel zin in het seizoen en de eerste training maandag."    'Draagvlak erg groot'Mattijs Manders, algemeen directeur van ADO, heeft veel vertrouwen in Petrovic. "Dat we zo snel hebben geschakeld na het vertrek van Henk Fraser en voor de eerste training een nieuwe trainer kunnen presenteren, doet mij erg veel deugd", laat hij weten.
"We zijn ondanks de snelheid wel erg zorgvuldig te werk gegaan bij de invulling van deze zeer belangrijke functie. Het draagvlak voor Zeljko is binnen alle geledingen erg groot. Hij heeft een sterke persoonlijkheid die goed aansluit bij de kernwaarden van deze club. Ik heb er dan ook veel vertrouwen in dat we met deze trainer goede resultaten gaan boeken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.