Oorzaak verwoestende brand Woonboulevard XXL nog groot raadsel

17 juni 2016 om 14:17
nl
Het politieonderzoek naar de brand op de Woonboulevard XXL in Breda kan nog dagen duren, dat zegt de politie. Tijdens de brand die in de nacht van woensdag op donderdag woedde, werden drie winkels volledig verwoest. Twee andere winkels liepen door het bluswater veel schade op.
Profielfoto van Verhoeven Birgit
Geschreven door
Verhoeven Birgit

De politie begon donderdagmiddag met het sporenonderzoek naar de oorzaak van de brand. Een helikopter vloog laat in de middag rondjes over de Woningboulevard om van bovenaf een duidelijk beeld te krijgen van de schade. Het onderzoek wordt vrijdag voortgezet.
'We willen alles onderzoeken'Het onderzoek kan nog een aantal dagen duren. Waar de brand begonnen is en of het om brandstichting gaat, is nog de vraag. "Als we heel duidelijk weten dat het niet om brandstichting gaat, doen we niet zo'n groot onderzoek. We willen dus echt alles kunnen onderzoeken", laat een woordvoerder van de politie weten.
Het herstellen van de panden kan nog maanden duren. Gedupeerde ondernemers zijn er kapot van. Het gedeelte van de Woonboulevard waar de brand woedde is sinds donderdagmiddag afgesloten met hekken. De rest van de 52 winkels ging gewoon open.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!