No Surrender-captain Corin D. opgepakt in mega-drugsonderzoek Operatie Trefpunt

17 juni 2016 om 19:19
nl
In een van de grootste onderzoeken aller tijden naar de georganiseerde drugscriminaliteit in Zuid-Nederland, Operatie Trefpunt, is maandag een 36-jarige man uit Tilburg opgepakt. Het gaat om Corin D., de captain van het Tilburgse chapter van motorclub No Surrender, blijkt uit betrouwbare informatie van Omroep Brabant die is bevestigd door de advocaat van de verdachte.
Profielfoto van Sebastiaan Quekel
Geschreven door
Sebastiaan Quekel

Justitie verdenkt de 36-jarige clubvoorzitter van het deelnemen aan een criminele organisatie die zich bezighoudt met grootschalige drugshandel. De topman kwam in beeld bij vervolgonderzoek na Operatie Trefpunt. De politie had voorafgaand aan deze operatie een belangrijke ontmoetingsplek van drugscriminelen in Best geobserveerd en afgeluisterd. Hun dekmantel was party-verhuurbedrijf Party King.
BewakingsbeeldenDaar is D. veelvuldig gezien, blijkt uit bewakingsbeelden. Volgens zijn advocaat kwam de captain daar alleen voor de gezelligheid en voor zijn zakelijke contacten. “Hij zegt dat hij niets met de handel in synthetische drugs te maken heeft. Justitie heeft de boel daar twee jaar lang afgeluisterd, maar mijn cliënt kan ieder opgenomen gesprek verklaren. Dat heeft hij ook gedaan.”
De rechter-commissaris oordeelde echter dat er voldoende aanleiding was om D. nog even in de cel te houden. Zo zijn er 'belastende geluidsopnames' waarop D. te horen is en waarop er over hem wordt gesproken door anderen in het verhuurbedrijf. “Maar niets leidt concreet naar hem. Er werden daar op die plek ook geen drugs geproduceerd”, meent de advocaat.
ZIE OOK: Een van grootste drugsacties ooit: hier is politie binnengevallen en zijn verdachten gepakt [KAART]
Grootste drugsoperatieAls onderdeel van Operatie Trefpunt werden op één dag op meer dan honderd plekken invallen gedaan, vooral in Brabant. 31 van de 55 aangehouden verdachten komen uit Brabant.
Aan de operatie ging een onderzoek van ruim 2,5 jaar vooraf naar de handel in en productie van amfetamine. Onder de dekmantel van een party-verhuurbedrijf verzamelden zich volgens de politie tientallen verdachten in Best. Ze maakten afspraken over de handel in en productie van synthetische drugs.
ZIE OOK: Grote drugsactie: 31 arrestaties en bijna 70 invallen in Brabant
HoofdverdachtenDe ontmoetingsplek is afgeluisterd en in de gaten gehouden door de politie. Een man uit Kaatsheuvel en een man uit Waalwijk gelden, met een verdachte uit Best die in Tsjechië werd opgepakt, als hoofdverdachten.
Zij beheerden de ontmoetingsplek en ontvingen daar ruim zevenhonderd bezoekers, aldus het OM. "Uit onderzoek blijkt dat ten minste een deel van deze bezoekers er kwam om met de drie te handelen in synthetische drugs en grondstoffen voor de productie van deze drugs.''
Corin D. is geen onbekende van politie en justitie. In 2004 werd hij veroordeeld tot dertig maanden cel vanwege handel in xtc en hennep.
ZIE OOK: Eis: 30 maanden cel voor lid 'drugsfamilie'
De advocaat van Corin D. wil niet zeggen of zijn cliënt een strafblad heeft. Wel stelt hij dat No Surrender als motorclub niets met de zaak te maken heeft.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.