Hulpdiensten rukken massaal uit voor kinderen met brandwonden

17 juni 2016 om 19:19
nl
De hulpdiensten werden vrijdag aan het begin van de middag massaal opgeroepen vanwege een alarm op de Vlagheide in Schijndel. Volgens een politiewoordvoerder kregen de hulpdiensten een melding binnen van een groep kinderen met brandwonden, maar eenmaal op de locatie werd niemand gevonden.
Profielfoto van Bart Elzendoorn en Peter de Bekker
Geschreven door
Bart Elzendoorn en Peter de Bekker

"De kinderen werden al behandeld bij een dokter", vertelt politiewoordvoerder Bart Vaessen. Hij benadrukt dat er geen sprake is van loos alarm. "Al bleek het achteraf mee te vallen."
Vanwege de aard van de melding, werd in eerste instantie GRIP1 afgekondigd. Dat betekent dat hulpdiensten extra intensief samenwerken.
Kinderen op glijbaanDe kinderen - zo'n dertig - liepen verwondingen op bij een glijbaan van de Hell's Highway Run, dat is een hindernissenparcours. "Heel vervelend", benadrukt Vaessen. Ze zijn behandeld door de huisarts. "Als er nog meer kinderen klachten krijgen, kunnen ook zij zich melden bij de huisarts."
Volgens TV Schijndel raakten de kinderen gewond omdat medewerkers van de Hell's Highway Run het glijmiddel dat ze op het toestel smeerden niet goed verdund hadden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!