Timo Roosen maakt waarschijnlijk Tourdebuut

17 juni 2016 om 17:20
nl
Wielrenner Timo Roosen uit Goirle gaat waarschijnlijk de Tour de France rijden. De coureur van de Nederlandse wielerploeg LottoNL-Jumbo staat op de nominatie om mee naar Frankrijk te gaan. Zijn opdracht? Sprinter Dylan Groenewegen aan een dagzege helpen.
Profielfoto van van Erp Joost
Geschreven door
van Erp Joost

LottoNL-Jumbo neemt Groenewegen vermoedelijk mee naar de Tour en Roosen is één van zijn belangrijkste helpers. Officieel is de deelname van de 23-jarige Goirlenaar nog niet, maar dat bericht wordt in een van de komende dagen verwacht. Het zou het debuut van Roosen in de belangrijkste wielerkoers van de wereld zijn.
"De kans is aanwezig dat ik ga", zegt Roosen zelf. "Ik wil graag naar de Tour. Dat is een droom die hopelijk heel snel uitkomt. Als wielrenner moet je de Tour gewoon sowieso één keer hebben gereden. En ik hoop dat veel vaker mee te maken."
Brabanders in de TourIn 2015 reed Roosen voor de eerste keer in zijn nog prille carrière een grote ronde. Toen deed hij mee aan de Vuelta en in Spanje toonde hij aan goed mee te kunnen in een wedstrijd over drie weken.
Naast Stef Clement, is Roosen nu de tweede Brabantse troef in de Tour. De Tour begint over ruim twee weken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.