Acrobate maakt val van 6 meter, toeschouwers dachten dat het bij de show hoorde

17 juni 2016 om 22:45 • Aangepast 21 november 2020 om 09:33
nl
Een acrobate is vrijdagmiddag meters naar beneden gevallen tijdens een circusvoorstelling in het Klokgebouw in Eindhoven. De acrobate hing aan een kabel en viel opeens naar beneden. Tientallen kinderen zagen het ongeluk gebeuren. De vrouw is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Profielfoto van Spierts Twan
Geschreven door
Spierts Twan

In het Klokgebouw vond vrijdagmiddag de kindervoorstelling 'Kermiz' plaats van circusgezelschap Cirque du Platzak. Die was georganiseerd door woningcorporatie Trudo, vanwege het 100-jarig jubileum van de woningstichting.
Verkeerde kabel"De acrobate zou een stunt gaan doen", vertelt een bezoeker. "Er hingen twee kabels, voor twee acrobaten. Beneden stonden twee andere acrobaten om haar te zekeren, zoals ook in een klimhal gebeurt." Maar de vrouw zou de verkeerde kabel hebben gepakt, waardoor ze zonder zekering naar beneden viel. "Ze ging een noodvaart naar beneden."
In eerste instantie dachten veel toeschouwers nog dat de val van een meter of zes bij de show hoorde. "Maar ik zag haar helemaal dubbelvouwen. Het licht ging aan, de muziek stopte. En er werd geroepen om een ambulance te bellen."

Wachten op privacy instellingen...

Acrobate was aanspreekbaarIn de zaal zaten veel kinderen, die de ongelukkige val van dichtbij hebben gezien. De acrobate is gewond naar het ziekenhuis gebracht. Ze was wel aanspreekbaar.
Voor vrijdagavond stond er nog een voorstelling van Cirque de Platzak in het Klokgebouw gepland, maar die gaat niet meer door.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.