Maarten Hermans mag niet kanoën op Olympische Spelen: 'Dan maar voor een ander land'

17 juni 2016 om 20:05 • Aangepast 21 november 2020 om 09:32
nl
Het is kanovaarder Maarten Hermans niet gelukt zich te plaatsen voor de Olympische Spelen in Rio. De 23-jarige sportman uit Waalre kreeg het vrijdag niet voor elkaar het ticket veilig te stellen tijdens het laatste kwalificatiemoment in het Franse Pau.
Profielfoto van Joost van Erp en Peter de Bekker
Geschreven door
Joost van Erp en Peter de Bekker

Hermans moest tijdens de wereldbekerwedstrijd in Pau bij de beste twaalf eindigen, maar hij kwam niet door de voorronde heen. Een 'tikker' betekende twee strafseconden. "En dan lig je er gelijk uit."

Wachten op privacy instellingen...

De kanovaarder leek hard op weg naar de Spelen, maar door de tegenvallende prestatie van vrijdag gaat hij deze zomer toch niet naar Brazilië.
'Heb kanowereld op kop gezet'"Het zure is: je werkt hier vier jaar hard voor", verzucht Hermans. "Je doet en laat er veel voor. Je bent meer in het buitenland dan in Nederland, allemaal voor die ene dag..." Toch overheerst trots bij de kanoër uit Waalre. "Ik heb de kanowereld op zijn kop gezet", beseft hij. "Ik had tenslotte niet het budget dat de andere jongens hebben. Ik heb geen team van zes mensen, slechts één coach. En ja, dan mis je een paar procent."
Hermans overweegt nu te gaan kanoën voor een ander land. "Ik ben er trots op Nederlander te zijn, maar ik krijg hier geen steun", legt hij uit. "Als sportkoepel NOC*NSF het alleen maar moeilijker maakt een ticket te veroveren, moet je uitwijken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.