'Reclamebord voor Webcamsex.nl brengt kinderen op verkeerde ideeën'

17 juni 2016 om 22:51 • Aangepast 21 november 2020 om 09:32
nl
De SP in Tilburg maakt zich boos om een reclamebord voor de website Webcamsex.nl. Volgens de partij geeft zo'n reclame een verkeerde boodschap aan kinderen.
Profielfoto van Spierts Twan
Geschreven door
Spierts Twan

Het bord staat sinds kort langs de Burgemeester Baron van Voorst tot Voorstweg, aan de westkant van Tilburg. "Ik heb behoorlijk wat mensen gehoord die er op- of aanmerkingen over hebben", reageert René Spieringhs van de Tilburgse SP. Ook bij het busstation bij Winkelcentrum Wagnerplein zou hetzelfde reclamebord staan.
Vervelende vragenHet raadslid is bang dat kinderen op verkeerde ideeën worden gebracht door het bord en vervelende vragen aan hun ouders gaan stellen. "Misschien komt het doordat ik zelf pedagogisch medewerker ben", zegt Spieringhs.
"We zijn overal in Nederland als pedagogen bezig om te zorgen dat onze kinderen een beetje fatsoenlijk op internet kunnen. Er wordt veel tijd gestoken in voorlichting over wat je wel en niet doet op internet."
Niet langs de wegBoosheid over onzedige reclame-uitingen komt normaal vooral uit religieuze hoek. Maar voor de SP speelt dat geen rol. "Ik ben niet tegen dit soort reclames", zegt Spieringhs. "Maar langs de openbare weg zo groot, dat hoeft voor mij niet",
Spieringhs heeft raadsvragen over het reclamebord gesteld [PDF]. Hij wil onder meer weten wat de gemeente van het reclamebord vindt en of er iets tegen te doen is. Ook suggereert hij dat burgemeester en wethouders een rondje langs de scholen moeten gaan doen om in Jip en Janneke-taal uit te leggen wat webcamseks betekent.
Ook in AssenOok in Assen was er deze maand wat ophef over reclameborden voor Webcamseks.nl. Daar blijven de billboards gewoon hangen.
De eigenaar van de erotische website snapt de ophef niet, maar vindt het ondertussen allemaal prima. Al die raadsvragen leveren alleen maar extra aandacht op.
'Bizar'Hermen Vreugdenhil, fractievoorzitter van ChristenUnie-SGP in Provinciale Staten, laat in een reactie weten dat hij het pleidooi van de Tilburgse SP steunt. "De bizarre reclame-uitingen moeten uit het straatbeeld worden geweerd", twittert hij.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.