Ouders woedend op Hell’s Highway Run in Schijndel, kinderen hebben brandwonden van glijbaan

18 juni 2016 om 00:07 • Aangepast 21 november 2020 om 09:32
nl
Tientallen ouders van kinderen uit Schijndel zijn boos op de Hell's Highway Run. Vrijdagmiddag liep een dertigtal kinderen brandwonden op nadat ze een glijbaan gebruikt hadden. "Het ergste is dat mijn dochter de komende dagen geen kleding aan kan en veel pijn heeft", zegt Harald Ploeg.
Profielfoto van Verkuijlen Jos
Geschreven door
Verkuijlen Jos

De Hell's Highway Run is een hindernissenparcours op de Vlagheide in Schijndel. Aan het begin van de middag liep een dertigtal kinderen brandwonden en schaafplekken op bij de glijbaan. De organisatie van het evenement betreurt dit en spreekt van enkele gevallen van letsel.
'Mijn dochter ligt op bed met brandwonden'Deze boodschap schiet in het verkeerde keelgat bij veel ouders. Zo schrijft Rosemarie van Heertum op Facebook: "Ik was toevallig bij de huisartenspost. Het waren geen enkele gevallen, maar tientallen. Ik heb de 'chemische brandwonden' zelf gezien." Ook Angelique Kastelijn is boos: "Ik heb een dochter die vol brandwonden zit en bijna niet kan lopen. Ze weet niet waar ze het zoeken moet."
Volgens Harald Ploeg hebben meerdere kinderen brandwonden opgelopen. "Er zijn chemicaliën gebruikt op basis van chloor. Dat kan je overduidelijk ruiken aan de kleding. Mijn dochter ligt op bed met open brandwonden en een compleet geïrriteerde huid. Op sommige plaatsen is de huid er zelfs afgebrand", aldus Ploeg.

Reactie Hell's Highway RunDe Hell's Highway Run heeft op Facebook gereageerd op alle ophef bij de ouders. De organisatie schrijft: "Beste mensen, wij als organisatie betreuren de letsels enorm en willen en nemen hetgeen vandaag is gebeurd zeer serieus. We denken er absoluut niet licht over. Wij komen graag in contact met de gedupeerden zodat we met u in gesprek kunnen komen en blijven. Voor ons is de oorzaak ook nog steeds onduidelijk en deze wordt momenteel onderzocht. U kunt zich melden bij de organisatie via [email protected]. De gezondheid van uw kinderen staat voor ons absoluut voorop!"
De Hell's Highway Run werd vrijdag gehouden voor scholen en bedrijven, zaterdag voor sporters van 16 jaar en ouder en zondag is de familiedag.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.