Slapende kleuter in onafgesloten auto, moeder was 'even winkelen'

18 juni 2016 om 00:46
nl
Twee opsporingsambtenaren (BOA's) hebben vrijdagmiddag een drie jaar oude kleuter gevonden in een geparkeerde auto op de Kerkstraat in Oss. Het meisje lag te slapen op de bijrijdersstoel van de auto die niet afgesloten was. De moeder verklaarde dat ze even was gaan winkelen en dat dat langer duurde dan ze verwacht had.
Profielfoto van van den Heuvel Peer
Geschreven door
van den Heuvel Peer

De BOA's controleerden de auto omdat die op een invalidenparkeerplaats stond, zonder de kaart die daarvoor nodig was. Tot hun verrassing zagen ze het meisje liggen.
Geen moeder of vader te bekennenZe keken wat rond in de omgeving of ze een moeder of vader zagen, die bij het kind hoorde. Dat was niet het geval en daarom namen ze contact op met de meldkamer van politie, die aan de hand van het kenteken de naam van de eigenaar van de auto en het telefoonnummer kon achterhalen. De telefoon werd echter niet opgenomen.
Ondertussen was het meisje wakker geworden. Toen ze weer bij haar positieven was, vertelde ze hoe oud ze was en hoe ze heette. Ook wist ze dat haar moeder even de stad in was. Ze lachte en leek niet erg te lijden onder wat er gebeurd was.
Drukte rondom autoToen ook de politie bij de auto was aangekomen, kwam de moeder met twee andere kinderen aangelopen. Ze schrok van de drukte rondom haar auto: daar stonden immers inmiddels twee BOA's en twee politieagenten.
De moeder verklaarde dat ze even het winkelcentrum in moest, maar dat het langer duurde dan ze had verwacht. Ze vertelde dat ze dat anders nooit doet, maar dat haar dochter zo lekker lag te slapen. De agenten wezen haar erop dat het ook heel anders had kunnen aflopen.
ZorgmeldingDe agenten hebben haar gegevens genoteerd en aangegeven dat er een zorgmelding zou worden gedaan. Dat betekent dat het voorval voor de moeder nog wel een staartje zal krijgen. Het meisje waar het allemaal om ging, kreeg van de agenten een beertje als 'troost'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.