O'G3NE zingt op Veteranendag, aandacht voor Invictus Games en Dutchbat III

18 juni 2016 om 01:52
nl
De meiden van O'G3NE uit Fijnaart treden zaterdag 25 juni samen met de Koninklijke Militaire Kapel op tijdens de Nederlandse Veteranendag in Den Haag. Zangeres Anneke van Giersbergen uit De Rips zingt samen met een ensemble van het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht het Wilhelmus.
Profielfoto van van den Heuvel Peer
Geschreven door
van den Heuvel Peer

De Veteranendag wordt onder meer bijgewoond door Koning Willem-Alexander, premier Mark Rutte en minister Hennis Plasschaert. De dag is een eerbetoon aan de 117.000 veteranen die Nederland telt.
Dit jaar is er onder meer aandacht voor de medaillewinnaars van de Invictus Games. Bosnië-veteraan Edwin Vermetten (42) uit Baarle-Nassau won twee bronzen medailles tijdens de Invictus Games in Orlando. Een voor rolstoeltennis en een voor indoor roeien. Dit jaar is hij voor het eerst aanwezig bij Veteranendag in Den Haag en loopt hij mee in het defilé.
Ook is er speciale aandacht voor Dutchbat III. Bosnië-veteraan Pim van der Velden (43) uit Tilburg keerde afgelopen zomer terug naar Bosnië met andere Bosnië-veteranen. Ze gingen daar in gesprek met Bosnische studenten en met de Moeders van Srebrenica. Ook hij loopt op Veteranendag mee in het defilé.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.