Man zwaargewond na bizar ongeluk op A58 Moergestel, wilde helpen na ongeluk

18 juni 2016 om 08:13
nl
Een man is in de nacht van vrijdag op zaterdag ernstig gewond geraakt na een aanrijding op de A58. Hij wilde rond kwart voor drie een automobilist helpen die de vangrail had geraakt, maar werd geschept door een andere auto.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

Het ongeluk gebeurde net voor de afrit Moergestel, op de weg richting Tilburg. De zwaargewonde man is door omstanders uit een sloot gehaald. Drie ambulances en een traumahelikopter werden opgeroepen om hulp te bieden.
Overstekend dierIn totaal raakten vier mensen gewond bij het ongeval. De auto die de vangrail raakte, moest waarschijnlijk uitwijken voor een overstekend dier. Een voorbijkomende auto met vijf inzittenden stopte op de vluchtstrook om hulp te bieden.
Weer een andere auto moest uitwijken en schampte de auto die de vangrail had geraakt en daardoor op de snelweg tot stilstand was gekomen. Een van de mannen werd geraakt door de auto en raakte daardoor zwaargewond.
Weg dichtDe rijksweg A58 in de richting Tilburg werd tussen Oirschot en Moergestel afgesloten in verband met onderzoek. De vangrail was flink beschadigd en moest gerepareerd worden. Rond kwart over negen werden alle rijstroken weer vrijgegeven.
Een tiental vrachtwagenchauffeurs stond tot zaterdagochtend uren stil tussen de afsluiting en de plaats van het ongeluk. Die trucks konden in tegenstelling tot de personenauto's niet keren op de weg.
Nog een ongelukOm kwart over tien vond er weer een ongeluk plaats op de A58, op de weg van Breda naar Tilburg. Dit ongeluk gebeurde net voor Tilburg. Een rijstrook werd afgesloten, maar die ging rond kwart voor elf weer open.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.