Jesper Arts verovert goud op NK atletiek, is sterkste op 400 meter horden

18 juni 2016 om 10:44
nl
Jesper Arts uit Liessel heeft vrijdag tijdens het NK atletiek in Amsterdam goud gewonnen op de 400 meter horden. Hij finishte na 51 seconden en 18 honderdsten. Daarmee bleef Aarts Stef van der Schaaf ruim een seconde voor. Bas van Leersum werd derde in een tijd van 52 seconden en dertig honderdsten.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

"Slechts 0,18 seconden boven de EK-limiet", verzucht Arts een dag na zijn zege. "Ik ben blij met mijn titel, maar wat had ik graag onder die 51 seconden gelopen, zeg. Gelukkig zaterdag in Brussel nog een laatste en ultieme kans om dit alsnog te doen."
Arts was vorig jaar ook al de sterkste op de 400 meter horden. Toen hield hij Nick Smidt en Steven Nuytinck achter zich.
Churandy MartinaOp de 100 meter srint ging de zege vrijdag zals verwacht naar Churandy Martina. Hij klokte in het Olympisch Stadion een tijd van 10,11 seconden. Het is voor Martina zijn zesde titel op rij op dit onderdeel. Achter Martina pakte Solomon Bockarie zilver. Brons was er voor Hensley Paulina.
Bij de vrouwen ontbraken Dafne Schippers en Jamile Samuel. Naomi Sedney veroverde daar het goud op de 100 meter. Zij kwam na 11,44 seconden over de finish. Tessa van Schagen spurtte naar het zilver, het brons ging naar Tasa Jiya.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.