Sep Vanmarcke grijpt macht in Ster ZLM Toer, Twan van den Brand verliest bergtrui

18 juni 2016 om 22:11 • Aangepast 21 november 2020 om 09:32
nl
Sep Vanmarcke heeft een dubbelslag geslagen in de Ster ZLM Toer. De Belg van LottoNL-Jumbo won de Ardennenrit naar La Gileppe en reed zijn landgenoot Sean de Bie uit de leiderstrui. Twan van den Brand uit Volkel raakte in de Ardennen de bergtrui kwijt.
Profielfoto van van der Straaten Agnes
Geschreven door
van der Straaten Agnes

De bolletjestrui werd overgenomen door Jimmy Janssens, die in de tien man sterke vroege vlucht meezat. De Noor Vegard Stake Laengen hield het langst stand in de rit over 187 kilometer. De coureur van IAM Cycling werd pas in de slotklim naar de stuwdam van La Gileppe in de kraag gegrepen.
Direct daarna plaatste Vanmarcke een beslissende demaragge die alleen beantwoord kon worden door Wout van Aert, de Belgische wereldkampioen veldrijden. In het sprintduel was Vanmarcke vervolgens de snelste.
De Bie verliest gele truiSean de Bie werd vierde en hoefde maar drie tellen toe te geven, maar door de bonificatie nam Vanmarcke toch de gele leiderstrui van hem over. De laatste etappe van de Ster ZLM Toer wordt zondag op Brabants grondgebied verreden. De slotrit start in Someren en eindigt in Boxtel.

Wachten op privacy instellingen...

Twan van den Brand lukte het dus niet om de bolletjestrui mee naar Volkel mee te nemen. De coureur van Jo Piels is vooral bekend als veldrijder. De Ster ZLM Toer rijdt hij vooral mee om in conditie te blijven.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.