Xander de Wit flikt het: een 12 voor extreem moeilijk eindexamen Wiskunde-B

19 juni 2016 om 13:20
nl
Een 12 scoorde de 18-jarige Xander de Wit uit Geldrop afgelopen week voor het examen wiskunde-B. Onmogelijk zou je zeggen, maar de gymnasiumleerling van het Augustinianum in Eindhoven flikte het toch.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

Omdat het een extreem moeilijk examen was, werd namelijk landelijk besloten om de norm maximaal te versoepelen met twee punten. De Wit maakte geen enkele fout op zijn eindexamen en dus scoorde hij een 12.
4x10+9Helaas voor hem is het hoogste cijfer nu eenmaal een 10. Daar moet hij het dus mee doen. Dan nog blijft zijn eindlijst een hele bijzondere. Want hij haalde niet alleen bij wiskunde-B de maximale score. Ook voor natuurkunde, wiskunde-D en scheikunde haalde hij tienen. Daarbij deed hij naast zijn verplichte vakken ook examen in een extra vak: management& organisatie en daarvoor haalde De Wit een 9. Vier tienen en een 9 dus.
Dat Xander een bijzondere leerling is, wisten we twee jaar geleden al toen hij zelf een app ontwikkelde voor zijn school. Met misschien wel de beste eindlijst van Nederland lijkt er een gouden toekomst voor Xander in het verschiet te liggen. Die toekomst begint over een paar maanden op de TU/e, want hij gaat werktuigbouwkunde studeren. Maar eerst mag Xander genieten van een welverdiende vakantie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.