Maartje Paumen hakt Nieuw-Zeeland in pan bij start toernooi Champions Trophy

19 juni 2016 om 10:52
nl
De Nederlandse hockeysters zijn het toernooi om de Champions Trophy in Londen begonnen met een zege. Zij zetten zaterdag Nieuw-Zeeland opzij. Het werd 6-2. Vier treffers kwamen op naam van Maartje Paumen. Kelly Jonker maakte de andere twee treffers.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

De Nederlandse ploeg presteerde nog wisselvallig in de aanloop naar de Champions Trophy. De vijf oefeninterlands in de Rabo Super Serie leverden slechts twee overwinningen op. Oranje verloor in het vijfluik verrassend van Amerika (2-3) en Groot-Brittannië (1-2). Het tweede duel met de Britse formatie eindigde in een gelijkspel (1-1).
'Alleen vierde kwart op juiste niveau'De ruime zege bij de start van het toernooi om de Champions Trophy voelt dan ook goed. Maar bondscoach Alyson Annan was nog niet helemaal tevreden. "Alleen in het vierde kwart hebben we gespeeld op het juiste niveau. We moeten nog wat meer van onszelf gaan eisen. Ik ben wel heel blij met de trefzekere strafcorners van Maartje Paumen. Ze is er even tussenuit geweest, maar nu staat ze er weer. Daar ben ik trots op."
Titelhouder Argentinië begon met een gelijkspel tegen Groot-Brittannië (2-2). Ook het duel tussen de Verenigde Staten en Australië eindigde in 2-2. Nederland speelt zondag tegen de Britse ploeg.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.