Video

Wim Stroetinga wint massasprint, Sep Vanmarcke wint Ster ZLM Toer

19 juni 2016 om 19:07 • Aangepast 21 november 2020 om 09:31
nl
Wim Stroetinga heeft de vijfde en laatste etappe van de Ster ZLM Toer gewonnen. De etappe ging van Someren naar Boxtel, een rit van 186 kilometer. Een valpartij in de laatste kilometer zorgde voor de verrassende winnaar. Stroetinga finishte voor Dylan Groenewegen van Lotto NL Jumbo.
Profielfoto van Ranselaar Jessica
Geschreven door
Ranselaar Jessica

Wim Stroetinga, koersend voor het bescheiden Parkhotel Valkenburg, verraste de grote namen in het centrum van Boxtel. Hij profiteerde ook van een valpartij vlak voor de finish, waardoor andere gerenommeerde sprinters opgehouden werden. "Maar dat doet voor mij niets af aan de zege. Deze telt dubbel en dwars", zei de winnaar na afloop.

Wachten op privacy instellingen...

Vanmarcke wint eerste rondje ooitSep Vanmarcke won het algemeen klassement. Zaterdag legde de Belg van Lotto NL Jumbo de basis voor die eindoverwinning. Zondag kwam Sean de Bie nog dichtbij Vanmarcke. De Bie behaalde bonificatieseconden in een tussensprint en had nog maar twee seconden achterstand op de Belg. Maar Vanmarcke kwam zondag als derde over de finish en pakte daardoor alsnog de winst in het algemeen klassement. "Ik voel me goed, ik ben klaar voor de Tour de France. Ritwinst in de zwaarste etappe en de eindzege. Daar ben ik blij mee", glunderde Sep Vanmarcke na afloop. "Het eerste rondje ooit in mijn leven dat ik kan winnen."
Tjallingii neemt afscheid in BrabantBij de finishlijn was er nog even een emotioneel moment. Maarten Tjallingii nam in de Ster ZLM Toer afscheid van het profwielrennen. De geboren Fries reed richting Boxtel de laatste kilometers van zijn rijke loopbaan. "Ik ben dankbaar, ik heb het niet alleen kunnen doen", zo verweest Tjallingii naar zijn echtgenote die hem bij de eindstreep op stond te wachten. "Ik wil het publiek in Brabant ook bedanken, het was fantastisch. Echt super."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.