Weer satanstekens in Land van Cuijk, nu op rustaltaar, kruisbeeld en kerkdeur

19 juni 2016 om 23:28 • Aangepast 21 november 2020 om 09:30
nl
Opnieuw zijn in het Land van Cuijk religieuze gebouwen en beelden besmeurd met een satansteken. Ditmaal was het in Boxmeer op vier plekken raak. De eerste meldingen betroffen het zogeheten rustaltaar aan ’t Zand. Ook het achttiende-eeuws kruisbeeld aan de andere kant van de weg werd op eenzelfde wijze beklad.
Profielfoto van Janssen Hans
Geschreven door
Janssen Hans

Bij het rustaltaar wordt tijdens de traditionele Vaartprocessie een pauze gehouden om de monstrans, met een gewijde hostie, aan de toegestroomde mensen te tonen. Het bestuur van de Vaartprocessie noemt de bekladding 'verschrikkelijk'.
Nepomuk-kapelletje ook mikpuntOok bij het Nepomuk-kapelletje en het monument Coupure Veerstraat, waar de dijk bij hoog water kan worden gedicht, zijn bekladdingen te zien. "Zo'n rondje met een vijfpuntige ster in het midden", ziet verslaggever Koen Wijn. "Ze zijn heel prominent erop gezet." In Wanroij werd een kerkdeur beklad.

Wachten op privacy instellingen...

'Waarom?'"Schandalig", reageert een vrouw. "Waarom ze dit doen, begrijp ik ook niet."
"De gemeente Boxmeer geeft aan dat alles verwijderd gaat worden, maar dat wordt nog een hele klus", vertelt Wijn. "De bekladdingen zijn met een spuitbus aangebracht en zijn helemaal in het steen getrokken."

Wachten op privacy instellingen...

Onbekend wie er achter zitEerder dit jaar zijn al verscheidene andere kerken in het Land van Cuijk met satanstekens beklad. Het is niet bekend wie hier achter zit. Wijn: "De mensen balen hier als een stekker van."

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.