Video

Auto's in Raamsdonksveer en Geertruidenberg besmeurd met vingerverf van de Hema

20 juni 2016 om 17:10 • Aangepast 21 november 2020 om 09:30
nl
Zeker tien auto's zijn in de nacht van zaterdag op zondag in Raamsdonksveer en Geertruidenberg besmeurd met vingerverf van de Hema. De eigenaren van de auto's zijn woedend. "Zo boos! Bedankt voor dit fijne vaderdagkado", schrijft één van hen.
Profielfoto van Houterman Karlijn
Geschreven door
Houterman Karlijn

De politie zegt camerabeelden van de vermoedelijke daders te bekijken en heeft inmiddels zeven aangiftes binnen. De eigenaar van één van de auto's is duidelijk. "Meld jezelf, anders zet ik de beelden op Facebook."
Het gaat om auto's die onder meer in de Thorbeckesingel in Raamsdonksveer en in de Schoutenlaan in Geertruidenberg geparkeerd stonden, zegt wijkagente Geeske de Meulder.

Dronken jongeluiEén van de eigenaren, die liever anoniem wil blijven, zegt dat het gaat om 'dronken jongelui'. "Ze hebben de hele straat meegenomen en zagen dit als een geintje. Maar zo voelt dat voor ons niet."
"Ik werd om acht uur 's ochtends uit bed gebeld en zag mijn auto's met blauwe verf. Je moet gewoon van andermans spullen afblijven. Ik snap de jeugd echt niet meer."
HogedrukspuitMet een doekje ging de verf er niet af, omdat de verf hard was geworden. "We moesten alles schoonmaken met de hogedrukspuit. Gelukkig hebben we geen schade, maar dat maakt het niet minder erg."
Ook de oprit van een bewoner is besmeurd met verf. En dat gaat er niet zomaar af. Bewoner Van Assen: "Onze auto konden we schoon krijgen, maar dit is in de steentjes getrokken. We hebben het geprobeerd met de hogedrukspuit, maar dat is niet gelukt. Er moet nu een gespecialiseerd bedrijf komen. De oprit was vrijdag opgeleverd..."

Wachten op privacy instellingen...

CamerabeeldenInmiddels heeft één van de bewoners aan de Thorbeckesingel een anoniem telefoontje gehad van de vermoedelijke daders. "Ze zeiden dat het een geintje was, maar ze wilden niet langskomen om excuses te maken. Dat is voor ons het minste wat ze kunnen doen."
Eén van de auto-eigenaren in Raamsdonksveer zegt camerabeelden van de daders te hebben. 'Niet zo slim dat je deze camera's over het hoofd hebt gezien', schrijft ze op Facebook aan de daders. 'Meld jezelf even bij de politie, anders zet ik de beelden op Facebook!'
Het bericht is inmiddels al tientallen keren gedeeld. De politie roept eveneens de daders op om zich te melden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.