Brabantse clubs weer de wei in: Willem II start woensdag, PSV maandag

21 juni 2016 om 15:18
nl
Terwijl het EK voetbal in Frankrijk nog volop bezig is, beginnen de Brabantse clubs al met hun voorbereidingen op het nieuwe seizoen. De selectie van Willem II staat donderdag op het veld, PSV begint maandag 27 juni aan het nieuwe seizoen.
Profielfoto van Martin Milicevic en Joost van Erp
Geschreven door
Martin Milicevic en Joost van Erp

Willem IIDe selectie van Willem II komt woensdag al bijeen, maar de eerste openbare training is een dag later, om 14.30 uur achter het stadion van de Tilburgse club. Dan beschikt de nieuwe trainer van Willem II, Erwin van de Looi, ook over middenvelder Thom Haye. De speler van AZ werd maandag gepresenteerd.
FC EindhovenDe voorbereiding van FC Eindhoven begint zaterdag. Ook de selectie van de blauw-witten kent enkele nieuwe gezichten. Onder andere trainer Ricardo Moniz en middenvelder Jonathan Rowell zullen zaterdag hun opwachting maken.
Helmond SportDe Helmonders staan zondag voor de eerste keer op het veld. Roy Hendriksen, de nieuwe trainer van de club, leidt vanaf 13.00 uur de training in het Lavans Stadion. De clubleiding hoopt dat veel fans op de eerste training afkomen. De eerste sessie is daarom ook bewust op zondag.
PSVPSV traint maandag 27 juni voor de eerste keer. Veel internationals ontbreken nog bij de ploeg van Phillip Cocu. Grote aankopen zijn er in Eindhoven nog niet gedaan deze zomer, dus er zijn vooral bekende gezichten te zien op De Herdgang.
NAC BredaDe spelers van NAC Breda trappen maandag 27 juni voor het eerst tegen een balletje. NAC zag de afgelopen tijd maar liefst veertien spelers vertrekken. De verwachting is dat ook Ronnie Stam, Danny Verbeek en Luis Pedro hun heil elders gaan zoeken. NAC is wel bezig om Ricardo Kip van Almere City FC naar Breda te halen.
RKC WaalwijkDe spelers van RKC Waalwijk kunnen dit weekend nog de bloemetjes buiten zetten, maar vanaf maandag 27 juni moeten ze weer vol aan de bak. Trainer Peter van den Berg traint dan voor het eerst met zijn manschappen. Dit keer wordt hij bijgestaan door een oude bekende van de club: Regillio Vrede. De oud-speler van RKC gaat Van den Berg assisteren. Hij tekende onlangs een contract voor twee jaar.
FC Den BoschDe selectie van FC Den Bosch komt deze week al bijeen. De spelers zullen donderdag en vrijdag verschillende tests ondergaan. Vanaf maandag 27 juni wordt er weer getraind.
FC OssNet als aartsrivaal FC Den Bosch betreedt ook FC Oss maandag voor het eerst veld. En ook daar krijgt de selectie te maken met een nieuw gezicht: trainer François Gesthuizen. Hij moet de Ossenaren behoeden van degradatie naar de Tweede divisie. FC Oss eindigde het afgelopen seizoen stijf onderaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.