'Belhamel die zich kapot verveelt' zet mogelijk satanstekens op gebouwen in Land van Cuijk - Omroep Brabant
Video

'Belhamel die zich kapot verveelt' zet mogelijk satanstekens op gebouwen in Land van Cuijk

20 juni 2016 om 17:35
nl
Waarom zou je satansteken op religieuze gebouwen en beelden zetten? Maar meer nog: wie doet dat toch?! Dat is de vraag die mensen bezighoudt in Land van Cuijk. De afgelopen periode werden de duivelstekens op meerdere plekken aangetroffen. “Het is een belhamel die zich kapot verveelt”, denkt theoloog Frank Bosman.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

“De vijfpuntige ster met de punt naar beneden, een pentagram, is een algemeen bekend symbool van satanisme”, legt Bosman uit. Maar het symbool is eigenlijk veel ouder. “De alchemisten gaven met die vijf punten water, vuur, land, lucht en ether aan. Het was toen eigenlijk een heel neutraal symbool.”
Christenen shockeren?Dat de pentagrammen nu op religieuze christelijke plekken in Land van Cuijk zijn gekliederd, heeft volgens Bosma wel degelijk te maken met het geloof. “Het is misschien wel iemand die christenen wil shockeren. Net zoals mensen dat bij joden doen door hakenkruizen ergens op te schilderen, of varkenskoppen ophangen voor moslims”, legt hij uit. Toch acht hij die kans niet groot.[tweet:body:https://twitter.com/KoenWijn/status/744809531075506177]
Iemand met kennis“Het meest waarschijnlijk is dat het een belhamel is, die zich kapot verveelt”, denkt de theoloog. Maar dan wel iemand met kennis van zaken. “Want er staan ook af en toe drie w’s. Die verwijzen dan weer naar 666, ook een teken van satan”, vertel Bosman.
Overigens is er nog één andere optie. “Het zou ook een echte satanist kunnen zijn. Iemand die dus de kerk van satan aanhangt. Maar de satanisten die ik ken, zijn heel vriendelijk, dus die zullen dat echt niet doen”, lacht Bosman.
Politie is alert“Het is opvallend dat dit teken op meerdere kerken en gebouwen in die regio verschijnt en we zijn dan ook alert”, laat de politie weten. “Het lijkt er op dat het bij deze bekladdingen om een en dezelfde dader of daders gaat.”[tweet:body:https://twitter.com/HenkvanHaren2/status/744506872317808644]

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.