Krijgt Eindhoven ook regenboogzebrapad? 'Straalt uit dat LHBT'ers welkom zijn!'

20 juni 2016 om 18:18
nl
Het ziet er niet alleen gezellig en vrolijk uit, het geeft ook een signaal af: een regenboogzebrapad. De partijen Groenlinks, LPF en BBL zouden dan ook graag zien dat de gemeente Eindhoven een eigen regenboogzebrapad krijgt: ‘Dit straalt uit dat de LHBT-gemeenschap van harte welkom is in Eindhoven’, schrijven ze.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

Veel steden in binnen- en buitenland hebben zo’n zebrapad al om te laten zien dat een stad tolerant is naar lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders (LHBT). ‘Eindhoven kan niet achterblijven’, schrijven de drie partijen.
Een plek hebben ze ook al in gedachte: op de Vestdijk tussen de Nieuwstraat en de Dommelstraat en de oversteekplaats op de Wal tussen de Hooghuisstraat en de Bergen.
Schietpartij in homobarHun verzoek komt nadat er vorige week bij een homoclub in het Amerikaanse Orlando 49 mensen werden doodgeschoten. Volgens de initiatiefnemers staat de emancipatie van de LHBT-gemeenschap nog erg onder druk en heeft de gemeente Eindhoven een voorbeeldfunctie als het gaat om die acceptatie.
Het voorstel voor een regenboogzebrapad wordt dinsdag besproken in de gemeenteraad.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.