Voetbaljounalist Sjoerd Mossou geniet van het EK in Frankrijk ondanks 'beroerd voetbal' - Omroep Brabant

Voetbaljounalist Sjoerd Mossou geniet van het EK in Frankrijk ondanks 'beroerd voetbal'

20 juni 2016 om 19:41
nl
Het EK is elf dagen onderweg. "Maar echt sprankelend is het allemaal nog niet", zegt voetbaljournalist Sjoerd Mossou uit Breda. Hij rijdt voor het AD een maand lang kriskras door Frankrijk, langs speelsteden, trainingskampen en wedstrijden. We stelden hem een paar vragen.
Profielfoto van Stalenhoef Amber
Geschreven door
Stalenhoef Amber

Waar zit je nu?"Ik ben nu onderweg naar Saint-Etienne. Vlakbij Lyon. Vanavond ga ik kijken naar Slowakije tegen Engeland."
Wat vind je van het EK tot nu toe?"Valt tegen hoor. Sowieso, Nederland doet niet, het is geen verwennerij. Sterker nog, het is vaak beroerd. Op een paar uitzonderingen na houdt het echt niet over."
Waar ligt dat aan?"Ik kan zo drie punten opnoemen. Ten eerste: De verschillen tussen de landen worden steeds kleiner. Ook de kleinere landen zijn topfit. Die Albaniërs bijvoorbeeld loop je er echt niet meer uit. Op de tweede plek wordt er heel berekenend gevoetbald. In de eerste ronde vallen er maar acht clubs af. Vaak zijn drie gelijke spelen al genoeg, of slechts één overwinning. Daardoor ziet het er niet allemaal niet heel erg sprankelend uit. En tenslotte zijn landenteams niet zo op elkaar ingespeeld dan clubteams. Die trainen iedere dag samen, heel het jaar door. Bij nationale teams ligt dat natuurlijk heel anders. Die automatismen ontbreken bij veel teams."
Leeft het EK in Frankrijk?"Ja ontzettend! Het is een fantastisch land, een echt voetballand. Er hangt een echte voetbalsfeer. Met heel veel supporters gaat het hartstikke leuk, de sfeer is prima. Op TV zien we ook andere dingen, maar dat is echt een druppel..."
Welk land maakt tot nu toe de meeste indruk op het EK?"Spanje. En IJsland. Het ziet er bij de vikingen niet altijd even fraai uit, maar ze hebben wel wat. Zo'n klein eilandje en dan zo presteren. Op heel het eiland zitten maar 95 professionele voetballers. Daarvan zit een kwart Frankrijk. Da's toch prachtig."  
Lezen waar Sjoerd over schrijft? - Het nieuws komt uit de lucht vallen (AD)- Het stadion van Zidane is nu een kraakpand (AD)- We horen officieel bij het kneuzenclubje (AD)

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.