Gevallen acrobate heeft rug en tenen gebroken, maar wil snel weer de touwen in

20 juni 2016 om 21:07
nl
De acrobate die vrijdagmiddag van zes meter hoogte naar beneden viel, is zondag geopereerd. Hoewel ze 'goed' is gevallen heeft ze haar rug op twee plaatsen gebroken en waarschijnlijk ook twee tenen en een voet. Ze komt er weer bovenop, zegt een medewerkster van HH Producties, dat de optredens van het circus regelt.
Profielfoto van van der Meer Tom
Geschreven door
van der Meer Tom

Een toeschouwer zag acrobate Ceci (29) vrijdag 'helemaal dubbelvouwen', na haar flinke val. Het was donker tijdens de act van Le Cirque du Platzak. De acrobate pakte het verkeerde touw, dat niet gezekerd was. Daardoor viel ze hard naar beneden.
Zondag is ze geopereerd aan haar rug. Er is een plaatje in gezet, dat moet helpen bij het helen van de botbreuken.
Geluk gehadHoewel de acrobate flink in de kreukels ligt, komt ze er volgens Tanja Ruiter van HH Producties weer bovenop. "Ze is al plannen aan het maken om terug te keren. Het circus is haar leven. Er is geen twijfel over mogelijk dat ze terug wil."
Voor het zover is zal Ceci nog een tijd moeten revalideren. Maar het is al heel wat dat ze überhaupt nog aan werken kan denken. "Ze heeft veel geluk gehad", zegt Ruiter. "Wonder boven wonder is ze op haar voeten beland. Daardoor kon haar rug de klap opvallen. En haar lichaam is sterk en goed getraind. Dat scheelt heel veel."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.