Video

Max van der Pas loopt olympisch ticket mis: 'Ik ben er echt ziek van'

20 juni 2016 om 23:13 • Aangepast 21 november 2020 om 09:29
nl
Max van der Pas kan de Olympische Spelen vergeten. De bokser uit Elsendorp verloor maandag zijn eerste partij op het olympisch kwalificatietoernooi in Bakoe van de Italiaan Salvatore Cavallaro op punten: 0-3 (27-30, 27-30 en 27-30). "Hier ben ik heel ziek van."
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

Een plek bij de eerste vijf in de gewichtsklasse -75 kg was vereist om een olympisch ticket te verdienen. “Ik begon de wedstrijd net niet scherp genoeg. In de tweede ronde kon ik me herpakken maar het was niet genoeg. Het lukte me niet om het in de derde ronde af te maken. Ik was topfit. Het is zo zuur dat het niet lukte.”
'Het ergste wat een topsporter kan overkomen'Voor Van der Pas is het meer dan balen. “Ik voelde me wel goed maar in de wedstrijd kwam het er niet uit. Ik ben er helemaal kapot van. Dit was mijn toernooi en nu valt Rio weg.”
Qua vorm had Max van der Pas niet te klagen. “Afgelopen maand heb ik twee grote toernooien gebokst en gewonnen en als het hier moet gebeuren gaat het mis. Dat is het ergste wat een topsporter kan overkomen. Ik ben er echt ziek van. Ik weet nog niet wat ik in de toekomst ga doen.”
Niet de eerste keer dat het misgaatIn april werd Van der Pas ook al vroeg uitgeschakeld op het kwalificatietoernooi in het Turkse Samsun. Hij sneuvelde in de tweede ronde tegen de Duitser Xhek Paskali.[tweet:body:https://twitter.com/Tim_Glazenburg/status/744947628039933953]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.