Draaiorgelterreur in Helmond: ‘Klanten rennen weg van het terras’

21 juni 2016 om 02:23
nl
Hollands volksvermaak of een grote ergernis? In Helmond is er de laatste tijd veel ophef over het draaiorgel van Alfons van Gehlen. Al jaren is Alfons met orgel in de binnenstad van Helmond te vinden en probeert hij geld te verdienen door het draaien van deuntjes. Maar veel winkeliers en shoppers lijken er genoeg van te hebben. “Klanten kunnen elkaar niet meer verstaan.”
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

Al 28 jaar is Alfons van Gehlen orgeldraaier. Hij is zich van geen kwaad bewust. “Als ik er niet meer ben is het een saaie boel. Ik ga door tot ik niet meer kan”, zei hij recent tegen PowNews. [tweet:body:https://twitter.com/tonnievossen/status/741537971061587968]‘De hele week hetzelfde deuntje’Hugo Molleman van ijssalon Il Borgo laat weten er helemaal klaar mee te zijn. “Mensen rennen soms van de terrassen af als ze het draaiorgel zien aankomen.” Een andere ondernemer is het roerend met Molleman eens. “Klanten kunnen elkaar zo niet meer verstaan.”
Ook de meeste voorbijgangers in de Helmondse binnenstad hebben iets te zeggen over de orgeldraaier. “Daar word je toch gek van. Hij staat hier al de hele week met hetzelfde deuntje”, aldus een man. “Je probeert gewoon een gesprek te voeren en dan komen ze er tussendoor met dat bakje om geld te vragen”, zegt een vrouw op een terras.
‘Ondernemers moeten er zelf maar uitkomen’Ook Hart van Nederland besteedde deze maand aandacht aan de Helmondse ophef om het draaiorgel. De orgel zou maar een half uur lang op dezelfde plaats mogen staan. Van Gehlen heeft hier echter twijfels bij.
De gemeente Helmond heeft aan Hart van Nederland laten weten dat de ondernemers er maar zelf uit moeten komen en laat zich verder niet over de kwestie uit. [YouTube:body:https://youtu.be/tiQ-wv8lgEo]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.