Grote controle op camping De Witte Plas in Schijf: auto's en nepwapens in beslag genomen

21 juni 2016 om 14:12 • Aangepast 21 november 2020 om 09:28
nl
De gemeente Rucphen is dinsdagochtend bezig met een zogeheten integrale actie op camping De Witte Plas in Schijf. Tijdens de actie zijn meerdere auto's in beslag genomen door de Belastingdienst. Ook werden er twee nepwapens gevonden.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel
Wachten op privacy instellingen...

"We zijn op zoek naar mensen met openstaande schulden of boetes. En mensen die hier illegaal verblijven", vertelt Agnes Bogers, woordvoerder van de gemeente Rucphen. Ook wordt gekeken of mensen permanent op de camping wonen, want dat is verboden.

Wachten op privacy instellingen...

"Er is al een aantal auto's in beslag genomen van mensen die nog openstaande schulden hadden", zegt Bogers. Of er mensen zijn aangehouden en wat er eventueel nog meer in beslag is genomen, wordt later vandaag bekend.

Controle vroeg begonnenDe actie is om zes uur 's ochtends begonnen. "We gaan net zo lang door totdat iedereen is gecontroleerd. Dat zal rond het middaguur zijn", denkt Bogers.
Naast de gemeente doen ook de politie, de Belastingdienst, GGD, Jeugdzorg en de vreemdenlingenpolitie mee aan de grote controle. Twee jaar geleden was er ook al zo'n actie op de camping aan de Molendreef.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.