Rijke Rus of Chinees heeft zich nog niet gemeld voor aandelen NAC Breda

21 juni 2016 om 12:37
nl
Er is tot nu toe geen belangstelling voor de aandelen van NAC. Dat zegt directeur Justin Goetzee van de Bredase voetbalclub. Vanaf 1 juli mogen de aandeelhouders van NAC hun deel in het bedrijf verkopen, maar er heeft zich nog geen partij gemeld bij de grootaandeelhouders. "Op de lange termijn zal er ooit wel iets gebeuren, maar op dit moment speelt er niks."
Profielfoto van Strater Ronald
Geschreven door
Strater Ronald

In november 2015 besloten de 21 aandeelhouders van NAC tot een verlenging van de zogenaamde lock-up van de aandelen, wat betekent dat tot 1 juli 2016 de aandelen niet verkocht mogen worden. De belangrijkste reden voor dit besluit was om rust in de tent te krijgen. De lock-up gaat er dus over ruim een week af en er is geen enkele aanwijziging dat NAC wordt verkocht aan bijvoorbeeld een rijke Rus of Chinees.
'Geen gekke of spannende dingen'"Er is geen helemaal geen beweging rondom de aandelen van NAC", zegt directeur Justin Goetzee van de Bredase club.
"Het is heel rustig, dus wat dat betreft verwacht ik geen gekke of spannende dingen deze zomer. Ik ga er vanuit dat als dat wel gebeurt dat ik daar van op de hoogte ben. Nou, op dit moment is het rustig op dat front. Bovendien is het altijd zo dat als de aandelen verhandeld gaan worden de aandeelhouders die eerst aan elkaar moeten aanbieden. Dus dat is een veilige optie."
'Op lange termijn zal er wel iets gebeuren' Het idee dat NAC verkocht kan worden, komt niet uit de lucht vallen. Meerdere aandeelhouders hebben weleens te kennen gegeven van hun deel af te willen. In het verleden was er ook al eens concrete belangstelling van een derde partij, maar dat liep uiteindelijk op niets uit.
"Ik schat in dat op de lange termijn er ooit wel iets zal gebeuren", blikt Goetzee vooruit. "Onze aandeelhouders doen het met liefde en plezier, maar hebben ook aangegeven dat ze in de toekomst van die verantwoordelijkheid af willen. Op dit moment speelt er echter niks."


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.