Megaklus voor Jeroen Bosch Ziekenhuis: overzetten van 130 miljoen gegevens

21 juni 2016 om 18:11
nl
De deuren van de (buiten)poliklinieken van het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) in Den Bosch gaan tijdelijk dicht. Het ziekenhuis is namelijk bezig met een monsterklus: het overzetten van 130 miljoen gegevens naar een Elektronisch Patiënten Dossier (EPD).
Profielfoto van Langenhuijsen Ellen
Geschreven door
Langenhuijsen Ellen

Het JBZ brengt met het nieuwe systeem EPD alle medische, verpleegkundige en andere zorggerelateerde gegevens samen in één dossier dat digitaal toegankelijk is.
Het ziekenhuis is druk bezig met het invoeren van 1,55 miljoen gegevens van patiënten en 3,88 miljoen afspraken, waardoor het genoodzaakt is de poliklinieken en buitenpoliklinieken donderdag de hele dag en vrijdag tot één uur 's middags volledig te sluiten.
De buitenpoliklinieken draaien ook geen spreekuren maar zijn wel open voor bloedafname. Maandag is alles weer open.
MegaklusVolgens woordvoerder Saskia Byvanck van het JBZ gaat het om een omvangrijke operatie. “We zijn al sinds 2015 bezig met het inrichten van het nieuwe EPD. Zevenhonderd medewerkers zijn al ruim een halfjaar iedere donderdag bezig om het nieuwe EPD in te richten. In de tijd dat we alle gegevens overzetten, kunnen we nog niet in het nieuwe systeem werken. Vandaar dat de (buiten)poliklinieken tijdelijk sluiten.”
Mensen die met spoed zorg nodig hebben of naar een van de prikposten van het ziekenhuis moeten, kunnen nog wel terecht bij het Brabantse ziekenhuis. Ook voor bloedafname is het JBZ bereikbaar.
Eén dossierHet Bossche ziekenhuis werkte al digitaal maar had de gegevens van de patiënt nog niet samengevoegd in één dossier. “Met het EPD kunnen straks alle zorgspecialisten die betrokken zijn bij de behandeling van een patient bij hét dossier van de patiënt. Ook de patiënt zelf kan straks online zijn eigen dossier raadplegen”, vertelt Byvanck.
Elektronisch Patiënten DossierHet Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) is een elektronische ‘map’ met daarin alle medische gegevens van een patiënt. Deze gegevens zijn elektronisch toegankelijk en worden ook elektronisch bijgehouden.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.