Luxe bevallen in nieuwe kraamsuites Catharina Ziekenhuis Eindhoven

21 juni 2016 om 15:32
nl
Zwangere vrouwen kunnen vanaf nu in nieuwe, luxe kamers bevallen van hun kindje. Het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven nam dinsdag een aantal gloednieuwe kraamsuites in gebruik.
Profielfoto van Langenhuijsen Ellen
Geschreven door
Langenhuijsen Ellen

De afdeling Verloskunde van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven onderging de afgelopen maanden een complete metamorfose. Het resultaat: 15 ruime kraamsuites met onder meer een koelkast, een 'bed' voor de partner wanneer het nachtwerk wordt en last but not least een speciaal ‘bevalbad’ om in te bevallen of weeën in op te vangen.
Luxe bevallenIn februari openden al 9 kraamsuites, dinsdag zijn hier 6 nieuwe kamers bijgekomen. De kraamsuites zijn bedoeld voor mensen die poliklinisch (dus niet thuis) bevallen met behulp van eerstelijns verloskundigen. Ook zwangere vrouwen die om medische redenen bevallen in het ziekenhuis kunnen terecht in de nieuwe kamers. 3 kamers beschikken over een bevalbad.
Behoefte aan comfortVolgens Roel Rambags, woordvoerder van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven, is er steeds meer behoefte aan comfort in de bevalkamers. "We werken intensief samen met de eerstelijns verloskundigen. Zo krijgen we een duidelijk beeld van waar de behoeften liggen. Denk aan een slaapbank voor de partner, internet, ambilight en een koelkast."
[youtube:body:https://youtu.be/KaqrHXIeqDY]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.