Video

Internationale Yoga Dag hier 5 yoga oefeningen die je op het werk kunt doen

21 juni 2016 om 16:28
nl
Yoga is een momentje van rust om je lichaam en geest in balans te brengen. Omdat je niet zo snel met je yogamatje op je werk ademenhalingsoefeningen gaat doen. Hier vijf Yogatips die je gewoon vanuit je 'luie' stoel kunt doen.
Profielfoto van Linschoten Chantal
Geschreven door
Linschoten Chantal

1. Ademhalingsoefening armenGa zitten op een stoel of op de grond. Leg de focus op je ademhaling, want daar draait Yoga om en breng bij een inademing je armen zijwaarts omhoog. Bij de uitademing breng je de handen op elkaar voor je borst. Herhaal dit gerust een aantal keer.
2. Oefening rekken armenLaat bij de uitademing je handen los hangen, bij de inademing til je de rechterarm op tot boven je hoofd. Wanneer je uitademt buig je jezelf naar rechts en adem je vijf keer rustig in en uit. Na de laatste ademenhalingsoefening breng je de rechterarm weer rustig terug naar beneden. Herhaal dit ook voor links.
3. Oefening met je ogen Adem in en kijk omhoog, kijk omlaag wanneer je de adem uitblaast. Dit kun je drie keer herhalen. Vervolgens doe je hetzelfde terwijl je naar links kijkt en naar recht. Uiteraard kun je ook schuin omhoog en naar beneden kijken.
4. Opdrukken op je stoelTerwijl je op je werk achter de computer zit, is het heel makkelijk om je handen op de stoel te plaatsen aan beide kanten. Vervolgens druk je jezelf omhoog. Terwijl je dit doet zijn je schouders zoveel mogelijk naar beneden en span je de buikspieren aan. Probeer dit vijf ademtellen vol te houden. En herhaal zonodig tweemaal
5. Oefening terwijl je staatNatuurlijk zit je niet de hele dag op je bureaustoel. Er zijn genoeg momenten wanneer je loopt op je werk, bijvoorbeeld wanneer je koffie gaat halen. Dan is deze staande oefening ideaal. (Zorg er wel voor dat er genoeg ruimte voor je is en dat er niemand achter je staat) Adem in en breng je armen boven je hoofd. Adem uit en buig je armen voor je neus zover mogelijk naar je tenen en probeer de grond te raken of je knieën. Probeer dit vijf ademtellen vol te houden en wanneer je inademt kom je weer rustig omhoog.
De oefeningen zijn ervoor om even een momentje van rust te creëren, maar indien je liever echt een Yoga les wilt volgen zijn er genoeg studio's in Brabant.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.