Video

Pastoor plaatst mopjes op mededelingenbord bij kerk: 'Alleen liever geen schuine grappen'

21 juni 2016 om 18:05
nl
'Een man komt bij het gemeentehuis om een overlijden aan te geven. De ambtenaar vraagt: geslacht? Nee, zegt de man, een auto-ongeluk.' Pastoor Jan van Noorwegen leest de mop voor van de lichtkrant naast zijn kerk op de Heuvel. Tussen dienstmededelingen en andere serieuze meldingen plaatst de pastoor om de zoveel weken een nieuwe mop. "Ik geloof niet dat ik ooit heb zitten lachen bij het journaal. Ik gun de mensen bij al het serieuze dat er al is in de wereld ook even de tijd om te glimlachen!"
Profielfoto van Oerlemans Marjanka
Geschreven door
Oerlemans Marjanka

Thuis op zijn laptop voorziet de 80-jarige pastoor de lichtkrant van nieuwe teksten. Openingstijden van de kerk, welk koor er zingt, een boodschap over God's liefde: alles wat de pastoor thuis typt, verschijnt in rode letters op de lichtkrant naast de ingang van de Sint-Josephkerk op de Heuvel. Of zoals de Tilburgers zeggen, de Heuvelse kerk.
'Niet te lang, niet te schuin'Al meer dan tien jaar voorziet de pastoor de lichtkrant van inhoud. En net zolang al zijn er de grapjes. "Ze mogen niet te lang zijn. Zes regels heb ik. Ik meen dat ik 240 letters mag gebruiken. Vaak worden ze me gewoon aangereikt. Dan vragen mensen of een mop een keer op de lichtkrant kan. Nou, dat kan dan. Alleen schuine moppen, daar heb ik niet zo'n behoefte aan."
Het mopje over de man bij het gemeentehuis staat al een aantal weken op de lichtkrant. En dus heeft de pastoor wel belangstelling voor een paar nieuwe grappen. Een lijstje dat onze verslaggever meebrengt, wordt aandachtig bekeken. "Ik kies die over de schoonmoeder, daar heb ik al ooit vaker een mop over verteld."
De nieuwe grapZo gezegd zo gedaan. De tekst wordt op de laptop ingevoerd. Even later verschijnt de grap in rode letters op de lichtkrant naast de kerk. "Wat is een ander woord voor schoonmoeder? Trouw-ma!" Pastoor van Noorwegen en een toevallige voorbijganger lachen uit volle borst. Grinnikend fietst de voorbijganger verder.
En de pastoor zag dat het goed was.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.