Jan Smit: 20 jaar geleden begon het allemaal in Chassé Theater Breda

21 juni 2016 om 18:04 • Aangepast 21 november 2020 om 09:27
nl
De nu alom bekende Volendamse zanger Jan Smit (30) begon twintig jaar geleden zijn zangcarrière in het Bredase Chassé Theater. De beroemde band BZN deed toen voor het eerst een uitvoering van hun nieuwe singel 'Mama'. En de kleine Jantje Smit was door de band uitverkoren om mee te zingen met het nummer, omdat hij zo toonvast was.
Profielfoto van Juda Peter
Geschreven door
Juda Peter

En dat gebeurde dus voor het eerst in het nog nieuwe Chassé Theater in Breda.

Wachten op privacy instellingen...

Hit voor BZN met Jantje Smit'Mama' in de oorspronkelijke Italiaanse versie werd de 48e hit van de Band Zonder Naam, zeven weken stond het nummer lang in de Nederlandse Top-40.
Niet geheel toevallig, want dertig jaar eerder zong een ander Nederlands kindsterretje, Heintje, Nederland en Duitsland plat met datzelfde 'Mama', maar dan vertaald in het Duits en Nederlands.
Begin van veel hitsuccessen voor Jan SmitDe toen 10-jarige Jantje Smit mocht als beloning voor zijn medewerking aan Mama van BZN zelf een single uitbrengen. Dat werd niet alleen door BZN vergoed, maar ook door leden van BZN speciaal voor Jantje Smit geschreven.
En niet zonder succes. Want 'Ik zing dit lied voor jou alleen' veroverde uit het niets de nummer één-positie van de Nederlandse hitparades. En werd het begin van een stormachtige carrière voor de latere Jan Smit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.