Negen en vier jaar cel geëist tegen twee verdachten schietpartij Medoclaan Eindhoven [LIVEBLOG]

22 juni 2016 om 13:41 • Aangepast 21 november 2020 om 09:27
nl
Tegen twee mannen van 36 en 43 jaar is woensdag negen en vier jaar cel geëist voor hun aandeel in de schietpartij op de Medoclaan in Eindhoven. De behandeling van de zaak vond woensdag plaats in de rechtbank in Den Bosch. Volgens justitie is er bij de schietpartij aan de Medoclaan in oktober 2014 tussen leden van twee motorclubs negen keer geschoten. Dit met drie verschillende wapens.
Profielfoto van Janssen Hans
Geschreven door
Janssen Hans

"Ik schiet op iets, ik kon het onderscheid niet meer maken, er was een overmacht aan mensen voor mijn neus", verklaarde de 36-jarige verdachte G. uit Helmond. Hij bevestigde lid te zijn van Satudarah. Tegen G. eiste justitie negen jaar cel. Hij zou minimaal vier keer geschoten hebben.
Bij de eerste schoten op twee No Surrender-leden mag hij zich beroepen op noodweer. Voor het schieten op een derde lid van de motorclub geldt dit volgens justitie niet. Zijn maat D., de 43-jarige bewoner van de villa aan de Medoclaan, is woensdagochtend niet aanwezig in de rechtbank. Die is volgens justitie voortvluchtig. Tegen hem werd vier jaar geëist.
Eis andere verdachten 8 jaarVorige week werd tegen de drie eerste verdachten in deze zaak al acht jaar gevangenisstraf geëist. Zij zijn lid van No Surrender.
LEES OOK: Acht jaar cel geëist tegen drie verdachten schietpartij Medoclaan Eindhoven
G. en D. moesten zich woensdag verantwoorden voor hun aandeel in de schietpartij op de Medoclaan, waarbij overigens niemand gewond raakte.
Ze zouden in augustus 2014 ook een gewelddadige diefstal in Tilburg gepleegd hebben.
KoffievisiteG. verklaarde dat hij die bewuste zaterdagmiddag een wapen bij zich had toen hij bij zijn maat D. op bezoek ging voor een kop koffie.
Toen hij naar huis wilde gaan, werd er aangebeld. Ze gingen naar het hek waar een aantal No Surrender-leden stond.

Wachten op privacy instellingen...

"Ik was bang. We wilden terug het huis in, maar hadden deur achter ons dichtgetrokken", vertelt G. in de rechtbank. Toen dit niet lukte liet G. zich vallen en maakte hij zich klein. "Toen is er over en weer geschoten."

Wachten op privacy instellingen...

LiveblogVerslaggever Alice van der Plas twitterde vanaf negen uur vanuit de rechtszaal. Haar tweets waren te volgen in een liveblog, dat ook in een groot scherm te bekijken was.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.