Jeugdlid (19) waterscouting overleden na ongeluk in sluis: ‘Het is verschrikkelijk’

22 juni 2016 om 08:57
Een jeugdlid van waterscouting Stella Maris dat drie weken geleden levensbedreigend gewond raakte bij het schutten van boten in een sluis, is zaterdag in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. Dat meldt een woordvoerder van de Geldropse waterscouting aan Omroep Brabant.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Het slachtoffer, een 19-jarige jongen uit Heeze, werd met meerdere schedelbreuken opgenomen in het ziekenhuis.
Het dramatische ongeluk gebeurde zondag 29 mei in het Gelderse Nederasselt. Een groep van 16- tot 18-jarigen van Stella Maris was aan het varen met hun boot, de Franel. In de sluis is de boot ‘opgehangen’ tijdens het zakken van het water.
'Het is verschrikkelijk'Vermoedelijk viel de boot naar beneden nadat de lijn was geknapt. Hierbij verloor de jongen zijn evenwicht en is hij mogelijk met zijn hoofd tussen de boot en de sluismuur gekomen. Vervolgens is hij bewusteloos in het water gevallen.
Bij Stella Maris is het nieuws van het overlijden van de jongen als een bom ingeslagen. “Het is verschrikkelijk”, zegt een woordvoerder. “We zijn zaterdag bij elkaar gekomen om steun bij elkaar te zoeken. We gaan de komende dagen bekijken hoe we hem een laatste eerbetoon kunnen brengen.”

Wachten op privacy instellingen...