Video

Azc in Woudrichem voorlopig van de baan, college maakt nieuw plan

22 juni 2016 om 09:09 • Aangepast 21 november 2020 om 09:26
nl
Het plan om driehonderd vluchtelingen op te vangen in een azc in Woudrichem, is voorlopig van de baan. Dat maakte het college dinsdagavond bekend tijdens een inspreekavond in het gemeentehuis. “De democratie heeft gewonnen. Ze hebben naar ons geluisterd”, zegt een van de insprekers tegen Omroep Brabant.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Het college en verontruste inwoners van de gemeente gingen dinsdagavond met elkaar in gesprek over de komst van een azc. Uitkomst is dat het college zich opnieuw gaat beraden en binnenkort met een nieuw voorstel komt.
Daarbij kon de burgemeester niet zeggen of dat betekent dat het plan om driehonderd asielzoekers voor de duur van tien jaar op te vangen ook gewijzigd gaat worden. Dat wordt waarschijnlijk pas na de zomer duidelijk.
VerzetDe Bronkhorst in Andel is nog altijd een van de mogelijke locaties voor een asielzoekerscentrum. Dat stuit op veel verzet van omwonenden. Meer dan twintig verontruste burgers lieten dinsdag dan ook van zich horen op de vergadering.
Na het nieuwe voorstel van het college van Woudrichem mogen inwoners weer inspreken. Dat leverde veel applaus op. "We duwen u niets door de strot. We doen dit samen met u", beloofde de burgemeester.
Spandoek met bommetjeIn Andel werd twee weken geleden in het openbaar met geweld gedreigd tegen de komst van een asielzoekerscentrum. In de plaats werd een spandoek opgehangen met de tekst 'Geen azc' met achter die tekst een bom die op het punt staat om af te gaan.
Over het spandoek, maar vooral over de getekende bom, was veel te doen in de dorpsgemeenschap.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.