Video

Overleden NAC-icoon Hein van Poppel krijgt hoofdrol in reclamespot Dela

22 juni 2016 om 15:20
nl
NAC-icoon Hein van Poppel gaat postuum een hoofdrol spelen in een reclamespotje van uitvaartonderneming Dela. De vorig jaar overleden Van Poppel was ruim dertig jaar supporter en vrijwilliger van de Bredase voetbalclub. Bij NAC staat Hein van Poppel symbool voor wat de club wil uitstralen.
Profielfoto van Ronald Strater
Geschreven door
Ronald Strater

Volgens NAC is de reclame vooral bedoeld om 'Heintje' te eren. Commerciële redenen zijn hierbij ondergeschikt. "Voor de familie was het ook belangrijk dat juist dat aspect er goed uitkwam", benadrukt Perry Hendriks, woordvoerder van NAC.
Drie versies De opnames beginnen volgende week donderdag. De bedoeling is dat er drie versies van de commercial komen. "Het zal vooral gaan om mensen om Hein heen. Een versie wordt daadwerkelijk als tv-commercial gebruikt. In de uitgebreidere versie komen vooral familieleden aan bod. Ook mensen  die door Hein weer terug in het gereel geholpen zijn, spelen een rol in het reclamefilmpje. Zij vertellen hoe hij was als vrijwilliger en als NAC-man", legt Hendriks uit.
Dennis Withagen is jarenlang bevriend geweest met Van Poppel. Hij vindt het geweldig dat Dela een reclamespotje wil maken over zijn overleden vriend. "Wij vinden het super. Het is hartstikke mooi dat een vrijwilliger van NAC zo voor het voetlicht wordt gebracht door een reclamefilmpje."
Herdenking donderdagZo'n 300 mensen waren vorig jaar aanwezig bij de herdenking van Hein van Poppel. De kist met het lichaam van Van Poppel werd naar het NAC-stadion gereden waar afscheid van hem kon worden genomen.
Volgende week donderdag komen vrienden van Van Poppel bijeen in café De Kopse Kant in Breda. Zij zullen daar hun overleden nogmaals herdenken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.