Nederlands handboogteam in Rio compleet Brabants: Van den Berg, Van der Ven en Dielemans

22 juni 2016 om 19:44
nl
Het Nederlandse handboogteam voor de Olympische Spelen in Rio is volledig Brabants. Na Sjef van den Berg uit Heeswijk-Dinther zijn ook Ossenaar Rick van der Ven en Mitch Dielemans uit Geldrop toegevoegd aan de Oranjeselectie. Zij gaan Nederland in augustus op het onderdeel recurve vertegenwoordigen bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.
Profielfoto van Milicevic Martin
Geschreven door
Milicevic Martin

NOC*NSF heeft de voordracht van het trio voor uitzending van de handboogbond gehonoreerd, zo maakte de sportkoepel woensdag bekend.
Interne selectieprocedureVan den Berg was al eind mei door de handboogbond voorgedragen voor Rio. De recurveschutters plaatsten zich vorig jaar door een zesde plaats op het WK als team voor Rio en mogen daardoor drie schutters afvaardigen naar de Spelen.
Van der Ven, Dielemans en Van den Berg streden de laatste maanden samen met Mitch Bakker uit Den Haag in een interne selectieprocedure om wie er naar Brazilië mag. Na de World Cup in het Turkse Antalya viel Bakker, die Brabantse roots heeft, af.
Net geen medaille in LondenVan der Ven was vier jaar geleden de enige Nederlandse handboogschutter in Londen. De Ossenaar eindigde als vierde in de Engelse hoofdstad doordat hij de strijd om het brons nipt verloor van de Chinees Xiaoxiang Dai.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.