Video

80-jarige Jeanette maakt parachutesprong: 'Nog een keer!' [VIDEO]

23 juni 2016 om 09:19
nl
De 80-jarige Jeanette van der Holst mag met recht de stoerste vrouw van het land worden genoemd. Zij maakte woensdag namelijk een parachutesprong bij de Defensie Paraschool van het Korps Commandotroepen uit Roosendaal. Een camera legde haar vogelvlucht vast, met adembenemend resultaat.
Profielfoto van Kapteijns Lobke
Geschreven door
Kapteijns Lobke

Jeanette kwam begin mei al in het nieuws omdat ze tijdens de Landmachtdagen tokkelend van de Nieuwe Kerk in Delft gleed. Ze kraaide het uit van plezier en het filmpje werd dan ook een hit.  
De vrouw uit Leidschendam verwierf dan ook in één klap nationale bekendheid en verscheen onder meer bij RTL Late Night. De Landmacht overhandigde haar daar een cadeau: een tandemsprong in Roosendaal.
'Het geeft een kick'Woensdag was het zover op Seppe Airport. De avond ervoor had ze niet goed geslapen, vertelt Jeanette bij RTL Late Night woensdagavond. "Ik wilde me geestelijk voorbereiden maar om vier uur sliep ik nog niet!"
Maar wat is de reden dat ze op haar leeftijd uit een vliegtuig wil springen? "Het geeft een kick, je moet één keer in je leven zoiets doen. Of twee keer, of drie keer", vertelt ze nuchter.
'Joehoe!'Eenmaal op het vliegveld hijst ze zich zonder problemen in een speciale outfit, compleet met muts en bril. Hoog in de lucht kijkt Jeanette niet meer naar beneden, maar ze laat zich samen met de instructeur lijdzaam uit het vliegtuig vallen. Ze geniet zichtbaar van de afdaling totdat ze weer met beide benen op de grond staat. Een golf van enthousiasme volgt: "Joehoe! Hoi hoi hoi hoi! Wat was dit fantastisch! Ik wil nog wel een keer!"
Nu de sprong achter de rug is, rest een heel erg mooie herinnering die ze niet meer vergeet. "Toen de grootste parachute open ging, dat vond ik het mooiste moment. Toen gingen we ineens 'woepie', naar boven. En dan het zweven… Zo mooi!"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.