'Ze werd stelselmatig kapot gemaakt', 12 jaar geëist in hoger beroep Juliette Bouhof - Omroep Brabant

'Ze werd stelselmatig kapot gemaakt', 12 jaar geëist in hoger beroep Juliette Bouhof

23 juni 2016 om 18:58 • Aangepast 21 november 2020 om 09:25
nl
Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep 12 jaar cel geëist tegen Koen B., de man die Juliette Bouhof om het leven bracht. Eerder kreeg Koen B. van de rechter een straf van 9 jaar cel opgelegd wegens doodslag. "De straf van negen jaar doet volstrekt geen recht aan de ernst van het feit", zei de advocaat-generaal donderdag tijdens de zitting.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Het Hof in Den Bosch buigt zich donderdag opnieuw over de zaak van de dood van Juliette Bouhof. Zowel verdachte Koen B. als justitie zijn in hoger beroep gegaan tegen de uitspraak van de rechter. Hij legde Koen B. negen jaar cel op wegens doodslag. Donderdag wordt de zaak inhoudelijk behandeld.
De 17-jarige Juliette Bouhof uit Geldrop werd in oktober 2014 dood gevonden in het centrum van Eindhoven. Haar ex-vriend Koen B. werd eerder vrijgesproken voor moord, maar kreeg dus negen jaar voor doodslag. Vervolgens gingen het OM en B. in hoger beroep.
LEES OOK: Moeder Juliette Bouhof spreekt jaar later: 'Duizenden mensen gingen je voorbij, daar lag je, dood'
Koen B. wil in hoger beroep veroordeeld worden voor ‘mishandeling met de dood tot gevolg’. "Ik had nooit de bedoeling om haar te doden", zo vertelt hij tijdens het hoger beroep. "Zodra ik terugkom in mijn cel, word ik overspoeld door verdriet."

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Justitie wil dat de onvoorwaardelijke celstraf hoger wordt dan de negen jaar die B. nu heeft gekregen. Het Openbaar Ministerie eiste eerder voor de rechter een straf van twaalf jaar.
Koen B. was bezitterig en jaloersDe moeder van Juliette las tijdens de zitting een slachtofferverklaring voor. "'Laatste keer dat ik in deze setting het woord kan voeren voor Juliette, zij kan dit niet meer", vertelt ze. Ze omschreef onder meer hoe jaloers en bezitterig Koen volgens haar was: "Ze werd stelselmatig kapotgemaakt."

Wachten op privacy instellingen...

Geen nieuw onderzoekEerder bepaalde het hof in een zogenoemde pro-formazitting dat er geen nieuw onderzoek komt naar Koen B. De moeder van Juliette had hierom gevraagd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.