VVD Oisterwijk wil eerst onderzoek naar kosten fietspad, Inge moet langer wachten op haar fietspad

23 juni 2016 om 16:57
nl
Het fietspad tussen Haghorst en Moergestel wordt in de hele regio gezien als een belangrijke verbinding en de gemeente Oisterwijk is al bezig met het aankopen van grond voor de aanleg. Volgens een woordvoerster van de gemeente, waar Moergestel onder valt, is de aanleg dus een kwestie van tijd. De VVD in de gemeenteraad wil echter eerst meer onderzoek naar de kosten van het fietspad.
Profielfoto van Janssen Hans
Geschreven door
Janssen Hans

Ook het CDA en de VVD in Provinciale Staten hebben zo hun bedenkingen. Zij vinden het te lang duren voordat er iets van de grond komt. Zo blijkt uit hun vragen aan Gedeputeerde Staten. Het fietspad is vooral bedoeld voor scholieren die vanuit Haghorst naar Oisterwijk rijden.
Hopen op subsidie provincieBurgemeester en Wethouders van de gemeente Oisterwijk hebben vorige week in de perspectiefnota voorgesteld om het hele fietspad aan te leggen. De VVD in de gemeenteraad heeft een motie ingediend waarin om meer onderzoek wordt gevraagd. Deze motie is aangenomen.
Inmiddels zijn de voorbereidingen wel in volle gang en hoopt de gemeente dat de provincie een deel van de kosten voor haar rekening neemt. Wethouder Sjef Verhoeven, die onder meer verkeer in zijn portefeuille heeft, is dan ook blij met de gestelde Statenvragen.
Crowdfundingsactie voor eerste bijdrageInge van den Boer uit Haghorst bracht het nut van het fietspad eind 2014, begin 2015 aan het licht. Ze haalde met een crowdfundingsactie ongeveer 12.000 euro op voor een eerste bijdrage. Het CDA en de VVD vinden dat het fietspad er versneld moeten komen.
Dagelijks fietsen vele jongens en meisjes vanuit Haghorst via Moergestel naar 2College Durendael, een school voor vmbo, havo en vwo in Oisterwijk. Bij de grens met de gemeente Hilvarenbeek houdt het fietspad op.
Geregeld heel gevaarlijke situatiesVolgens de Statenfracties van CDA en VVD levert dit geregeld heel gevaarlijke situaties op voor fietsers en andere weggebruikers als auto’s, vrachtwagens en landbouwverkeer.
Ze zijn bang dat de aanleg van het fietspad te lang op zich laat wachten. Ook vragen ze zich af of het bedrag dat de gemeente Oisterwijk hiervoor wil uittrekken, voldoende is. Ze willen nu van het dagelijks bestuur van de provincie weten of het iets kan betekenen. De Statenleden stellen voor op korte termijn met de gemeente te gaan praten om het fietspad eerder dan gepland aan te leggen.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.