Professioneel drugslab met honderden vaten met chemicaliën, verdachte aangehouden

23 juni 2016 om 11:29
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
Drugslab in Maarheeze
1/3 Professioneel drugslab met honderden vaten met chemicaliën, verdachte aangehouden
De politie noemt het drugslab dat woensdag in Maarheeze is ontdekt een ‘professioneel lab’. Er zijn volgens een woordvoerder honderden vaten met chemicaliën gevonden in de stallen van het leegstaande agrarische bedrijf. In de loods stonden ook diverse ketels voor de productie van ingrediënten voor amfetamine. Het pand waarin het drugslab is ontdekt, staat te koop. De online executieveiling is donderdagochtend gewoon doorgegaan.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Het feit dat er in het pand een drugslab is aangetroffen, heeft volgens de betrokken notaris geen invloed op de veiling.
In verband met het aangetroffen lab is inmiddels één verdachte aangehouden. Een 46-jarige man uit Maarheeze, laat de politie weten. Het gaat om de voormalig eigenaar van de stallen. Zijn eventuele betrokkenheid bij het lab wordt onderzocht. Hij is vastgezet.[tweet:body:https://twitter.com/politieobzo/status/745876494501691392]Het drugslab in de loods aan Het Laar werd woensdagmiddag ontdekt. Het gaat in totaal om vier stallen waar basisstoffen voor amfetamineolie zijn gevonden. De politie heeft geen aanwijzingen dat het verwerken van de olie tot poeder ook in dit lab gebeurde. De politie is woensdagavond nog heel de avond beziggeweest met onderzoek.  
Het lab is ontdekt door de makelaar van het pand die woensdag op het terrein was. De makelaar heeft vervolgens de politie gebeld. Het makelaarskantoor was donderdag niet bereikbaar voor commentaar.
OntmantelingDonderdagochtend is begonnen met de ontmanteling van het drugslaboratorium. De politie verwacht hier nog wel even mee bezig te zijn.
Op een schaal van 1 tot 10 geeft de politie het drugslab een '8' als het gaat om professionaliteit.

Wachten op privacy instellingen...